Santiago Ruiz

Tonen van bloemen, citrusfruit en peer, evenals kruidigheid en mineraliteit. In de mond een intense, volle en frisse smaak. Een mooie albariño waar je de zilte zee in proeft:  

Druif:Albarino

Smaakprofiel: rijk, rond, complex en droog

Kwalificatie volgens Guia Peñin 2017: 91 punten (maximaal 100 punten) ofwel "excellent".      

€ 13,21
Aantal

Omschrijving

-DO Rias Baixas

De Santiago Ruiz komt uit het noordwesten van Spanje, in de streek Galicië, uit de wijnstreek DO Rías Baixas. Dit gebied net boven Portugal, dat wordt gekenmerkt door een vochtig en koel maritiem klimaat, geniet een wereldwijde reputatie op het gebied van witte wijn. Die reputatie is met name te danken aan de cultstatus van de Albariño, een witte, vroeg rijpende druif die verantwoordelijk is voor 90% van de aanplant in het gebied. In combinatie met moderne vinificatietechnieken geeft deze druif delicate, aromatische wijnen met veel frisheid. Het domein Santiago Ruiz maakt wijn in O Rosal, één van de vijf subzones van Rías Baixas, die alleen door de rivier de Miño van de Portugese Vinho Verde wordt gescheiden. Het domein bezit zo’n 38 hectare wijngaarden, aangeplant met voornamelijk albariño en daarnaast wat loureiro, treixadura, godello en caiño blanco. Het is de combinatie van al deze druiven die de wijn zijn specifieke karakter geeft. De hoofdrol is uiteraard weggelegd voor de prestigieuze albariñodruif, die met ongeveer 70% de assemblage domineert. Schenk ook even aandacht aan het bijzondere etiket van de wijn: Het kaartje is getekend door Rosa Ruiz, de dochter van Santiago die inmiddels het domein bestuurt. Zij vierde haar bruiloft op het domein en tekende het kaartje om haar gasten de weg te wijzen. Zodra haar vader het kaartje zag besloot hij dat tot het etiket van zijn wijn te maken. De tekst op het etiket is Santiago’s eigen handschrift.

-Santiago Ruiz blanc

De Santiago Ruiz heeft in de neus tonen van bloemen, citrusfruit en peer, evenals kruidigheid en mineraliteit. In de mond een intense, volle en frisse smaak. Een mooie albariño waar je de zilte zee in proeft:"een stukje van de hemel landt in je mond."  

Kwalificatie

volgens Guia Peñin 2017: 91 punten (maximaal 100 punten) ofwel "excellent". Een prachtige witte wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, de Santiago Ruiz. 

      

Wijninformatie

Datasheet

kleur

licht gele kleur met groene reflecties

geur

tonen van bloemen, citrusfruit en peer, evenals kruidigheid en mineraliteit

smaak

een intense, volle en frisse smaak

afdronk

bijzonder lange afdronk

druif

70% Albariño, 10% Caíño, 12% Godello, 10% Loureiro, 8% Treixadura.

kwalificatie

Guia Peñin 2017: 91 punten (maximaal 100 punten); score: "excellent"

serveertemperatuur

6-8°C

alcoholpercentage

13%

wijngebied

DO Rias Baixas

wijnhuis

Bodega Santiago Ruiz

prijsklasse

15 - 19,99

smaakprofiel

intens, rond, droog, complex

druivensoort

Albariño

Gerelateerde Producten

14 andere producten in dezelfde categorie: