witte wijn kopen
witte wijn kopen

Perelada Nomes Blanc

Deze witte wijn heeft een licht gele kleur met groene reflecties. In de neus krachtig met fruitige tonen van vers fruit, witte bloemen, mineralen en noten. In de mond een evenwichtige en complexe wijn met veel fris fruit. 

Druif:Grenache Blanc

Smaakprofiel: vol, krachtig en complex

Kwalificatie: Guia Penin 2017: 91 punten! (maximaal 100) ofwel "excellent"   

 

€ 9,30
Aantal

Omschrijving

-Perelada - Catalonië -Costa Brava- Emporda

De wijngaard ligt in het noorden van de regio Alt Emporda (Catalonië) en is 20 jaar geleden aangelegd, aangeplant in een rijk minerale bodem waar leisteen overheerst. De wijnstokken staan op lagere uitlopers van de Pyreneeën die hier bijna tot aan de zee reiken. Het klimaat in dit gebied staat bekend om zijn unieke klimaat en de tramuntana. Dit is een droge, koude en sterke wind, die vanuit het noordwesten waait vanuit Frankrijk richting Alt Emporda.

-Perelada Nomes Blanc:

De Perelada Nomes Blanc heeft een licht gele kleur met groene reflecties. In de neus krachtig met fruitige tonen van vers fruit, witte bloemen, mineralen en noten. In de mond een evenwichtige en complexe wijn met veel fris fruit. "Alle seizoenen gevangen in deze fles." 

 -Wijnhuis Perelada in Peralada/ wijnstreek Emporda, Catalunya

Het wijnhuis Castillo Perelada is gevestigd in een Middeleeuwse kasteel in het stadje Perelada, waar in de 14e eeuw de Karmelieten leefden. De wijntraditie van het kasteel gaat eveneens terug tot die tijd en zelfs wel verder. Maar de geschiedenis van het huis Castillo Perelada begint in 1923, toen Miquel Mateu de gebouwen kocht. Zijn doel was de wijntraditie nieuw leven in te blazen; al snel werd er ook Cava gemaakt, in die tijd razend populair in Europa. Door het perfectioneren van de uitstekende grond en het klimaat van de regio Empordà, is Castillo Perelada tegenwoordig één van de toonaangevende wijnhuizen in Spanje. Hij stierf in 1972, maar zijn erfenis blijft in leven!

Het huis produceert zo’n 6 miljoen flessen wijn per jaar. De hoofdvestiging van het cava- en wijnhuis ligt niet vlakbij Barcelona, maar veel noordelijker, in Empordá, bij Figueres en de Costa Brava, waar de kunstenaar Salvador Dalí een huis (huizen) en een museum bezit. Dalí was dol op de rosé cava van Castillo Perelada en liet zich er diverse malen mee fotograferen. Gasten die Dalí bezochten in zijn huis in Port Lligat werden begroet met een glas Castilla Perelada 3 finques.

- Kwalificatie: Guia Penin 2017: 91 punten! (maximaal 100) ofwel "excellent".  Een uitstekende waardering van deze wijn tegen een scherpe prijs de Perelada Nomes Blanc.

Wijninformatie

Datasheet

kleur

licht gele kleur met groene reflecties

geur

krachtig met fruitige tonen van vers fruit, witte bloemen, mineralen en noten

smaak

een evenwichtige en complexe wijn met veel fris fruit

afdronk

een aangename en lange afdronk

druif

Grenacha blanc

kwalificatie

Guia Penin 2017: 91 punten! (maximaal 100) score "excellent"

wijnsuggestie

mooie mediterrane witte wijn die altijd en overal perfect bij smaakt, bij zowel tapas, vis en vlees. Ook lekker bij gevulde Sint Jacobsschelpen, Dorade onder zeezout uit de oven

serveertemperatuur

6-8°C

alcoholpercentage

13%

wijngebied

D.O. Empordá, Catalonië

wijnhuis

Castillo Perelada

prijsklasse

10 - 14,99

smaakprofiel

vol, krachtig, complex

druivensoort

Grenache blanc

Gerelateerde Producten

14 andere producten in dezelfde categorie: