witte wijn kopen
witte wijn kopen

Masia Perelada Blanc

In de neus fruitige en florale tonen van peer, citrus en honing. In de mond een volle brede smaak met een soepele balans tussen het rijpe fruit en de frisse zuren. 

Druif: Grenache blanc en Macabeo

Smaakprofiel: Licht, fris, droog en fruitig

Kwalificatie: Eigen proefpanel 4,5 ster (maximaal 5 sterren) ofwel "very good".  

          

€ 6,20
Aantal

Omschrijving

-Perelada - Catalonië -Costa Brava- Emporda

De wijngaard ligt in het noorden van de regio Alt Emporda (Catalonië) en is 20 jaar geleden aangelegd, aangeplant in een rijk minerale bodem waar leisteen overheerst. De wijnstokken staan op lagere uitlopers van de Pyreneeën die hier bijna tot aan de zee reiken. Het klimaat in dit gebied staat bekend om zijn unieke klimaat en de tramuntana. Dit is een droge, koude en sterke wind, die vanuit het noordwesten waait vanuit Frankrijk richting Alt Emporda.

-Masia perelada Blanc

In de neus fruitige en florale tonen van peer, citrus en honing. In de mond een volle brede smaak met een soepele balans tussen het rijpe fruit en de frisse zuren. 

-Wijnhuis Perelada in Peralada/ wijnstreek Emporda, Catalunya:

Het wijnhuis Castillo Perelada is gevestigd in een Middeleeuwse kasteel in het stadje Perelada, waar in de 14e eeuw de Karmelieten leefden. De wijntraditie van het kasteel gaat eveneens terug tot die tijd en zelfs wel verder. Maar de geschiedenis van het huis Castillo Perelada begint in 1923, toen Miquel Mateu de gebouwen kocht. Zijn doel was de wijntraditie nieuw leven in te blazen; al snel werd er ook Cava gemaakt, in die tijd razend populair in Europa. Door het perfectioneren van de uitstekende grond en het klimaat van de regio Empordà, is Castillo Perelada tegenwoordig één van de toonaangevende wijnhuizen in Spanje. Hij stierf in 1972, maar zijn erfenis blijft in leven!

Het huis produceert zo’n 6 miljoen flessen per jaar. De hoofdvestiging van het cava- en wijnhuis ligt niet vlakbij Barcelona, maar veel noordelijker, in Empordá, bij Figueres en de Costa Brava, waar de kunstenaar Salvador Dalí een huis (huizen) en een museum bezit. Dalí was dol op de rosé cava van Castillo Perelada en liet zich er diverse malen mee fotograferen. Gasten die Dalí bezochten in zijn huis in Port Lligat werden begroet met een glas Castilla Perelada 3 finques.

-Kwalificatie: Eigen proefpanel 4,5 ster (maximaal 5 sterren) ofwel "very good". 

Wijninformatie

Datasheet

kleur

licht geel gouden kleur, fonkelend en helder

geur

fruitige en florale tonen van peer, citrus en honing

smaak

een volle brede smaak met een soepele balans tussen het rijpe fruit en de frisse zuren

afdronk

een zacht kruidige afdronk

druif

Grenache blanc en Macabeo

kwalificatie

eigen proefpanel 4,5 ster (maximaal 5 sterren) ofwel "very good"

wijnsuggestie

heerlijk om zo te drinken of met tapasgerechtjes of lichte visgerechten

serveertemperatuur

6-8°C

alcoholpercentage

13%

wijngebied

D.O. Empordá, Catalonië

wijnhuis

Castillo Perelada

prijsklasse

5 - 9,99

smaakprofiel

licht, fris, droog, fruitig

druivensoort

Grenache blanc

Gerelateerde Producten

14 andere producten in dezelfde categorie: