Kwaliteit huiswijn laat veel te wensen over....

De kwaliteit van de huiswijnen neemt langzaamaan toe maar nog steeds wordt u als gast regelmatig teleurgesteld in diverse horecagelegenheden. Grootschalig onderzoek onder zowel horecabezoekers als horecaondernemers, laat zien dat de kwaliteit van geschonken huiswijnen in Nederlandse cafés en bars te wensen overlaat.
Lees verder: Op zoek naar een goede huiswijn

Geschiedenis Spaanse wijnbouw

Spanje heeft een zeer lange wijnbouwgeschiedenis. Vanuit het oostelijk deel van de Middellandse Zee zijn Feniciërs, Grieken en Romeinen ook in Spanje geland. Zij hebben er de wijnstok gebracht. Eerstgenoemden landden al rond 1100 voor onze jaartelling op de zuidelijke kust, bij het huidige Málaga en Cádiz is. 
Lees verder: wijngeschiedenis

Wijnstreek D.O. Rueda 

De wijnstreek D.O. Rueda heeft een sterke band met Nederland. Ons land was afgelopen jaar weer de grootse markt voor deze witte wijn, hoofdzakelijk gemaakt van de druif verdejo. 
Lees verder: wijnstreek D.O. Rueda

Wat een Bubbel zo bijzonder?

Zorg dat je altijd een bubbel in de koelkast hebt staan. Wat maakt een cava zo bijzonder? Lees verder:  cava de Spaanse champagne

Hoe lees ik het Spaans Wijnetiket?

Wat staat er op een etiket van een Spaanse wijn? Joven, Crianza, Gran reserva, hoe lang op het vat of in de fles gerijpt etc. Ik vertel je alles rondom de betekenis. 
Lees verder: het Spaanse Wijnetiket

Wat is CAVA?

Cava is een mousserende wijn die gemaakt wordt volgens de " methode traditionelle ". Vroeger werd er op de flessen gesproken van "methode champenoise", totdat de Fransen daar een stokje voor staken. 
Lees verder: Wat is CAVA

Cava feitjes....

Hoe open ik een cava fles, wat is een muselet? wat betekend Cava, wat is foodpairing.
Lees verder: CAVA feitjes

Wat is nu droge wijn?  

Iedere wijndrinker kent de term ‘droge’ wijn. Maar er bestaat wel eens een misverstand over wat nu droge wijn is. Velen verwarren droge wijn namelijk ook wel met ‘zure’ wijn. Maar daar zit een verschil tussen.
Lees verder: Wat is nu droge wijn?

Hoe werkt het Spaanse wijnclassificatiesysteem:

-van José Peñin:  

Alle wijnen in de webshop zijn getest en gekwalificeerd en kan je helpen bij uiteindelijk je wijnkeuze. In Nederland kennen wij de bekende Harold Hammerma en wereldwijd Robert M. Parker. De Guía Penin is de beroemdste en belangrijkste Spaanse wijngids en is het werk van Spaanse wijncriticus José Peñín.

-van eigen proefpanel:

Bij elke door ons georganiseerde wijnproeverij wordt de gast gevraagd de geselecteerde wijnen te beoordelen met sterren van 0,5 tot 5. Deze gegevens worden verwerkt in een database.

Lees verderkwalificatie wijnen

Wijnstreek DOCa Priorato

Met Rioja is Priorato de enige DOCa (Denominacón de Origen Calificada)van Spanje. Het productiegebied ligt 75 kilometer landinwaarts vanaf de kust bij Tarragona en 150 km ten zuid westen van barcelona.
Lees verder: wijnstreek DOCa Priorato