Mijn naam is Gert Doorn MBA en na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank in diverse managementfuncties staat er nu reisleider, wijnimporteur van Europese wijnen en Spanjeliefhebber op mijn visitekaartje. De liefde voor wijn en Spanje ontstond tijdens de jaren dat ik met mijn gezin naar Spanje op vakantie ging. Ik ontdekte dat Spanjaarden het talent hebben om te genieten en de tijd nemen voor elkaar, naast de  rijke historie, de kleuren, de vervallen huizen, de koffie, het gezonde klimaat, de sfeer, de zon en natuurlijk de wijn. In Nederland willen we ook genieten maar binnen een bepaalde tijdsbestek want ..vul het maar in...we moeten door.    
Mede door de trotse wijnboeren, die met bezieling vertelden over het wijnproces waar ze echt de tijd voor nemen ontstond de liefde voor de mensen en het land, in al zijn veelzijdigheid. Een waardevolle beleving en herinnering  
Als wijnliefhebber werd ik zo nu en dan gevraagd om proeverijen te begeleiden en aangezien mijn  enthousiasme en passie bleef het er niet bij een paar. Naast mijn baan als manager heb ik mij door de jaren heen verder gespecialiseerd in wijnen uit Europa met een voorliefde voor de Gastronomie en wijnen uit Spanje. Zo heb ik de opleiding tot sommelier en de SDEN cursussen met succes afgerond. Het ontstaan van Experiencia Pura is feitelijk een volledig uit de hand gelopen hobby. Experiencia Pura staat voor Pure belevingen waarbij wijn, de Spaanse gastronomie en cultuur centraal staat.
Samen met Heleen willen wij de wereld een stukje mooier maken door mensen te verbinden want "wijn verbindt". Wij gaan voor herinneringen en geen dingen. Wij hebben onze passie omgezet in een eigen bedrijf en willen onze enthousiasme over wijnen, gastronomie en Spanje graag met je delen.

1-1-2021
Sinds 1 janauri 2021 ben ik de samenwerking aangegaan met Wine Roots en bieden we nu ruim 200 wijnen aan uit de oude wijnwereld zie:

onze uitgangspunten  

Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen of feedback.

Bel me op 06-19269294 of mail: info@wijnbelevingspanje.nl

"Vivaelvino"

Gert Doorn, Wijn-en Spanje liefhebber, reisleider en specialist in wijnen uit de oude wereld

Waarom:
Wijn drinken maakt gelukkig. Het "gedeelde moment" is hierbij van groot belang. Uit een studie blijkt dat mensen gelukkiger zijn, langer vriend of vriendin blijven en ondanks de alcohol zijn deze drinkers gezonder omdat zij sneller geneigd zijn een actief en sociaal leven te leiden. Het samen beleven van deze "wine experiencia" maakt mensen gelukkiger. Maar bovenal "drink met mate" en geniet! en ga voor kwaliteit boven kwantiteit!

Hoe:
We willen de kwaliteit van leven verbeteren. Samen genieten van een wijnbeleving verbindt en maakt gelukkiger. Dit doen wij door je te verbinden met Spaanse belevingen waarbij wijn, de cultuur en gastronomie van Spanje centraal staat.

Wat:
Door verkoop van o.a (Spaanse) wijnen en bubbels, het organiseren van wijnproeverijen, het organiseren van Spaanse gastronomie reizen en stedentrips in zowel de regio Catalonië als Valencia

Wijn en Bubbels:

De wijnen en bubbels selecteren en importeren wij zelf direct van de wijnboer, zonder tussenhandel en zijn altijd op zoek naar unieke kleinschalige bodega's, wijnen met een verhaal.

Qua assortiment focussen we op:

- een serieus aanbod uit handen van kleine, familiale wijndomeinen.
- constant hoge kwaliteit door intensief contact met alle wijnmakers.
- lekkere, eigenzinnige wijnen die uitblinken in zuiverheid en plezier.
- wijnen met een voortreffelijke prijs-kwaliteit verhouding.

Wijnproeverij:

Ervaar een intense wijnbeleving met een wijnproeverij bij je thuis of op locatie. In een ongedwongen en gezellige sfeer geef ik een wijnproeverij in de sfeer van het wijnland.

Gastronomie reis:

De meest ultieme wijnbeleving is een wijn-gastronomiereis in de gastronomie streek Catalonië en Valencia.

Stedentrips:

Naast de gastronomiereizen bieden wij ook stedentrips aan in zowel Alicante als Valencia waarbij we tevens de Costa blanca gaan ontdekken. Voor zowel de gastronomie reizen als de stedentrips gaan we op zoek naar de Spaanse Passie.