Mijn naam is Gert Doorn en na 30 jaar werkzaam te zijn geweest voor een "middelgrote bank" in diverse managementfuncties staat er nu wijn- en Spanje liefhebber op mijn visitekaartje. De liefde voor Spanje ontstond tijdens de jaren dat ik met mijn gezin naar Spanje met vakantie ging. Ik ontdekte dat Spanjaarden tijd maken en daarnaast ook het talent hebben om te genieten, naast de  rijke historie, de kleuren, de vervallen huizen, de koffie, de sfeer, de zon en natuurlijk de wijn.  
Mede door de trotse wijnboeren, die ons graag vertelden over hun product ontstond de liefde voor de mensen en het land, in al zijn veelzijdigheid.  
Als wijnliefhebber werd ik zo nu en dan gevraagd om proeverijen te begeleiden en aangezien mijn enthousiasme en passie bleef het er niet bij een paar. Naast mijn baan als manager heb ik mij door de jaren heen verder gespecialiseed in wijn en Spanje. Het ontstaan van Experiencia Pura is feitelijk een volledig uit de hand gelopen hobby. Experiencia Pura staat voor Pure belevingen waarbij Spaanse wijn, de Spaanse gastronomie en de -cultuur centraal staat.
Samen met Heleen willen wij de wereld een stukje mooier maken door mensen te verbinden want "wijn verbindt". Wij zijn echte levensgenieters die een bewuste keuze maken voor een goede kwaliteit van leven. Wij hebben onze passie omgezet in een eigen bedrijf en willen onze enthousiasme over wijnen, gastronomie en Spanje graag met je delen.

Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen of feedback.
Bel me op 06-19269294 of mail: info@wijnbelevingspanje.nl

"Vivaelvino"

Gert Doorn, Wijn-en Spanje liefhebber, reisleider en specialist in Spaanse wijnen

Waarom:
Wijn drinken maakt gelukkig. Het "gedeelde moment" is hierbij van groot belang. Uit een studie blijkt dat mensen gelukkiger zijn, langer vriend of vriendin blijven en ondanks de alcohol zijn deze drinkers gezonder omdat zij sneller geneigd zijn een actief en sociaal leven te leiden. Het samen beleven van deze "wine experiencia" maakt mensen gelukkiger. Maar bovenal "drink met mate" en geniet!

Hoe:
We willen de kwaliteit van leven verbeteren. Samen genieten van een wijnbeleving verbindt en maakt gelukkiger. Dit doen wij door je te verbinden met Spaanse wijnbelevingen waarbij wijn, cultuur en gastronomie van Spanje centraal staat.

Wat:
Door verkoop van Spaanse wijnen en cava's, het organiseren van wijnproeverijen, het organiseren van Spaanse gastronomie reizen in zowel de regio Catalonië als Valencia

Wijn en Cava:

De wijnen en cava's selecteren en importeren wij zelf direct van de wijnboer, zonder tussenhandel en zijn altijd op zoek naar unieke kleinschalige bodega's, wijnen met een verhaal.

Qua assortiment focussen we op:

- een serieus aanbod uit handen van kleine, familiale wijndomeinen.
- constant hoge kwaliteit door intensief contact met alle wijnmakers.
- lekkere, eigenzinnige wijnen die uitblinken in zuiverheid en plezier.
- wijnen met een voortreffelijke prijs-kwaliteit verhouding.

Wijnproeverij:

Ervaar een intense wijnbeleving met een wijnproeverij bij je thuis of op locatie. In een ongedwongen en gezellige sfeer geef ik een wijnproeverij in Spaanse sfeer.

Wijnevenement:

Wij organiseren ook wijnevenementen in de regio waarbij verbinden en beleven centraal staat. Als voorbeeld het "wijn en bier festijn" en "Wijn op het Plein".

Gastronomie reis:

De meest ultieme wijnbeleving is een wijn-gastronomiereis in de gastronomie streek Catalonië en Valencia.