Een korte trip naar Spanje, om te genieten van heerlijke wijn en lekker eten?

Gastronomiereizen naar Catalonië

Stel je voor, een vierdaagse reis naar Catalonië met je vriendinnen. Of met je collega’s. Vier dagen genieten van de beste wijnen, heerlijke gerechten uit de Catalaanse keuken en unieke plekjes. Mijn gastronomiereizen zijn perfecte gelegenheden om vriendschappen te vieren of te smeden. Ik neem je mee langs wijngaarden, door de Catalaanse bergen en schilderachtige dorpjes, helemaal tot aan het strand van de Costa Brava. Wat jij mag doen? Kijken, ruiken, proeven en genieten…

Een Bodega en Salvador Dalí

We bezoeken onder andere Figueres, de geboorteplaats van de surrealistische schilder Salvador Dalí en Peratallada, één van de mooiste stadjes van Spanje. We krijgen een rondleiding in het huis en atelier van Dalí in Port Lligat. Natuurlijk gaan we ook echte Spaanse Bodega's bezoeken, onder andere die van de familie Oliveda in de wijnstreek Empordà. Na het bezoek aan deze Bodega nemen we de visserssloep naar Cap de Creus, een prachtig natuurgebied in de Middellandse zee, gevormd door uitlopers van de Pyreneeën.

Cava ontbijt en high-wine

Tijdens onze gastronomiereizen gebruiken we de avonden om uitgebreid te genieten van het goede dat Catalonië ons biedt, uitgeroepen als dé gastronomiestreek van Europa. We dineren in fijne restaurants en leren de wijnen en spijzen van de Catalaanse keuken kennen. Maar ook van het ontbijt maken we een feestje! Zo beginnen we een dag met een Cava ontbijt met uitzicht op de Middellandse zee. Na een bezoek aan de hoofdstad van de streek, Girona, gaan we naar het strand voor een high-wine. Met een beetje geluk kunnen we nog volop genieten van de Spaanse namiddagzon en aangename temperaturen.

Meer weten over onze gastronomiereizen?

Geniet jij graag van goede dingen? En lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Dan zijn mijn gastronomiereizen echt iets voor jou. Wil je er meer over weten, vraag dan informatie aan via info@wijnbelevingspanje.nl of messenger. Maar bellen of appen mag ook! Ik vertel je graag alles wat je wil weten: 06 19 26 92 94.

Bij de prijs inbegrepen:

- Rondreis met auto
- Drie overnachtingen in 4 sterren hotel met unieke ligging o.b.v. een tweepersoonskamer
- Drie keer een overheerlijk ontbijtbuffet
- Drie keer exclusief diner inclusief wijnen
- Rondleiding en proeverij Bodega Oliveda
- Rondleiding Girona met Gids met o.a de Flavours of Girona
- Boottocht naar het prachtige Cap de Creus
- Rondleiding en proeverij Bodega Castillo Peralada
- Bezoek aan Casa Museu Dalí
- Exclusieve wandeling door het authentieke Peratallada, Fiqueres en Besalú
- High wine op een prachtige locatie aan zee
- Alle "losse"consumpties
- Vrolijke en enthousiaste reisleider

Slechts 625,= per persoon:
Wijzigingen in het programma en prijs voorbehouden.
Een aanpassing van het programma op basis van uw wensen is mogelijk.
De vliegreis is exclusief en kan via geholpen zelfbediening of via een travel agent worden geregeld.

De eerstvolgende reis voor 2019 is op de volgende data:
-woensdag  5 juni t/m zaterdag 8 juni 2019 

en daarna van:
-woensdag 11 september t/m zaterdag 14 september 2019

Wil je graag mee echter niet op bovenstaande datum en wel in de periode mei-september 2019 geef het even door zodat een volgende gastronomiereis georganisseerd kan worden. De reis gaat door bij minimaal 5 personen.

contact:
Wilt u meer weten over deze gastronomiereis? Neem dan gerust contact met ons op:
E-mail: info@wijnbelevingspanje.nl
Tel: 06-19269294

Programma:

4-DAAGSE EXCLUSIEVE WIJN- EN GASTRONOMIEREIS

Deze reis zal in het teken staan van de Spaanse cultuur, met unieke plekjes, fantastische wijnen en overheerlijke gerechten uit de Catalaanse keuken.

Dag 1: Deze reis start in de Catalaanse stad Figueres. Dit is de geboorteplaats van de surrealistische schilder Salvador Dalí. We checken in bij 4 sterren Hotel Empordà. De comfortabele en elegante kamers zijn van alle gemakken voorzien en gaan daarna de stad ontdekken. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan Peratallada. Dit sfeervolle en authentieke stadje behoort tot de mooiste van Spanje. ’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner bij een restaurant in Peratellada.

Dag 2: Op dag 2 starten we met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bodega Oliveda. Inmiddels runt de derde generatie van de familie Oliveda deze prachtig gelegen oudste Bodega in de wijnstreek Empordà. In de middag bezoeken we Cadaqués, voor een boottocht naar Cap de Creus. Cap de Creus is een prachtig natuurgebied bestaande uit rotsformaties van de uitlopers van de Pyreneeën in de Middellandse zee.

Na de boottocht gaan we richting Port Lligat. Hier is Casa Museu Dalí gelegen, waar we een rondleiding krijgen door het huis en atelier van Salvador Dalí. ’s Avonds dineren we in Cadaqués.

Dag 3: De derde dag starten we met een cava ontbijt in de wijngaarden van Bodega Castillo Peralada met uitzicht op de Middellandse zee. De wijnboer zal uitleg geven over de heerlijke wijnen. Na het bezoek aan de Bodega is het tijd voor een uitstapje naar de stad Girona.

Girona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Vanaf Girona rijden we richting het strand voor een high wine op het strand. Aansluitend zullen we gaan dineren bij Restaurant Mas Gusó in San Père Pescador.

Dag 4: De laatste dag zullen we na het ontbijt vertrekken richting Besalú en vervolgens richting de luchthaven om terug te vliegen naar Nederland.