Gastronomiereizen naar Valencia-Ibiza  of Girona-Barcelona

Stel je voor, een verzorgde vierdaagse reis naar regio Valencia met je vriendinnen, vrienden of met je collega’s. Vier dagen genieten van de beste wijnen, heerlijke gerechten uit de Valensiaanse keuken en unieke plekjes. Mijn gastronomiereizen zijn perfecte gelegenheden om vriendschappen te vieren of te smeden. Ik neem je mee langs wijngaarden, naar valencia en de jalon Vallei met eventueel een uitstapje naar Ibiza, helemaal tot aan het strand van de Costa Blanca. Wat jij mag doen? Kijken, ruiken, proeven en genieten… 

Een Bodega en Paella eten

We bezoeken onder andere Valencia, wat haar ontstaan bedankt aan de zijdehandel en Villajoyosa, één van de mooiste kuststadjes van Spanje. We krijgen een rondleiding met fiets door de stad Valencia. Natuurlijk gaan we ook echte Spaanse Bodega's bezoeken, onder andere die van de familie Mendoza in de wijnstreek Alicante. Na het bezoek aan deze Bodega nemen we de alicante route richting het prachtige Jalon vallei waar we slapen in een typische Spaanse B&B.

ontbijt en high-wine

Tijdens onze gastronomiereizen gebruiken we de avonden om uitgebreid te genieten van het goede dat de provinvie Valencia in Spanje ons biedt, uitgeroepen als het gastronomieland van Europa. We dineren in fijne restaurants en leren de wijnen en spijzen van de Valenciaanse keuken kennen. Maar ook van het ontbijt maken we een feestje!. Na een bezoek aan Valencia, gaan we naar het strand voor een high-wine. Met een beetje geluk kunnen we nog volop genieten van de Spaanse namiddagzon en aangename temperaturen.

Meer weten over onze gastronomiereizen?

Geniet jij graag van goede dingen? En lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Dan zijn mijn gastronomiereizen echt iets voor jou. Wil je er meer over weten, vraag dan informatie aan via info@wijnbelevingspanje.nl of messenger. Maar bellen of appen mag ook! Ik vertel je graag alles wat je wil weten: 06 19 26 92 94.

Reis Valencia-Ibiza en

Reis Girona-Barcelona

Programma Valencia-Ibiza

4-DAAGSE EXCLUSIEVE WIJN- EN GASTRONOMIEREIS

Deze reis zal in het teken staan van de Spaanse cultuur, met unieke plekjes, fantastische wijnen en overheerlijke gerechten uit de Valensiaanse keuken.

Dag 1: Na ophalen van het vliegveld of treinstation in valancia of alicante start deze reis in het schilderachtige Villajoyosa waar we na de lunch kennismaken met het oudste chocoladehuis van Spanje om vervolgens bij de Bodega Enrique Mendoza op zoek te gaan naar de perfecte wijn-chocolade combinaties. We checken in een typische Spaanse B&B in Jalon met een gastvrij onthaal door Jolanda en Hans. De comfortabele en elegante kamers zijn van alle gemakken voorzien. ’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner bij een restaurant in dit stadje.

Dag 2: Op dag 2 starten we met een heerlijk ontbijt in de B&B. Vervolgens rijden we naar Valencia waar wij deze stad gaan ontdekken per fiets. We krijgen een rondleiding door de stad en sluiten een dagje Valancia af met een high wine op het strand. We rijden terug naar de B&B in Jalon en sluiten de dag af met wederom een diner bij een restaurant in deze Vallei.

Dag 3: De derde dag starten we met een ontbijt in de B&B tussen de vijgenbomen en blijven deze dag in de Jalon vallei waar we o.a een wijncoöperatie bezoeken en vervolgens een rondleiding krijgen door dit historisch stadje. Aan het eind van de dag een diner in de bergen met een magnifiek uitzicht op de kustplaatsen Calpe en Moreira aan de Middellandse zee onder het genot van de huisgitarist Enrique.

Dag 4: Op de laatste dag na het ontbijt zijn er een tweetal opties:
-Je verlengt het ont-spanje gevoel door een x aantal dagen je reis te vervolgen naar Ibiza; vanaf Valencia 40 minuten vliegen of 2 uur met de boot.
-We brengen je naar het vliegveld of treinstation om deze herinnering af te sluiten.

Dit is een "basis" programma die op basis van je wensen kan worden aangepast, denk bijvoorbeeld aan een bier/spijs programma ,een kookworkshop, vrijgezellenfeestje in Valencia etc. "Neem contact op en we bespreken wat allemaal mogelijk is". 

Zit jij straks op deze fiets?

Bij de prijs inbegrepen:

- Rondreis met auto of busje met de reisleider annex chauffeur voor 4 dagen 
- Drie overnachtingen in een typische Spaanse B&B met unieke ligging o.b.v. een 
  tweepersoonskamer
- Drie keer een overheerlijk ontbijtbuffet
- Drie keer dineren inclusief wijnen
- Rondleiding en proeverij Bodega Enrique Mendoza
- Rondleiding Valencia met fiets
- Rondleiding oudste Spaanse chocolade huis
- Rondleiding en proeverij Bodega Xaló
- Exclusieve wandeling door het authentieke Jalón
- High wine op een prachtige locatie aan zee
- Alle "losse"consumpties tijdens het programma
- Vrolijke en enthousiaste reisleider

Slechts 645,= per persoon:
Voor een 1 persoonskamer zal een éénpersoonstoeslag in rekening worden gebacht.
Wijzigingen in het programma en prijs voorbehouden.
Een aanpassing van het programma op basis van je wensen is mogelijk.

Niet bij de prijs inbegrepen:

- vlieg- of treinreis*
- reisverzekering

*De vlieg of treinreis kan via geholpen zelfbediening of via een travel agent worden geregeld.
*tevens kan bij deze travel agent de reis worden verlengd met de Ibiza optie
*tevens kan deze reis ook als losse experience als maatwerk worden geboekt (bijvoorbeeld een dag Valencia of Alicante of een dag langs een aantal bodega's).

Beide reizen kunnen voor 2020 geboekt worden in de periode:

-1 augustus 2020 t/m 31 december 2020

en voor 2021:

-1 maart 2021 t/m 31oktober 2021

Wil je buiten deze periode boeken, neem even contact op
P.s We nemen de plaatselijke corona maatregelen in acht.

Lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Geef je gewenste data door zodat we een volgende reis gaan regelen. De Valencia-Ibiza reis gaat naar door bij minimaal 2 personen en de Girona-Barcelona reis bij 5 personen. Voor een wijnreis is het maximum aantal personen 8.

CONTACT:
Wil je meer weten over deze reis? Neem dan gerust contact met ons op:
E-mail: info@wijnbelevingspanje.nl 
Tel: 06-19269294

Programma Girona-Barcelona:

4-DAAGSE EXCLUSIEVE WIJN- EN GASTRONOMIEREIS

Deze reis zal in het teken staan van de Spaanse cultuur, met unieke plekjes, fantastische wijnen en overheerlijke gerechten uit de Catalaanse keuken.

Dag 1: Na het ophalen van het vliegveld or treinstation in Girona start deze reis in de Catalaanse stad Figueres. Dit is de geboorteplaats van de surrealistische schilder Salvador Dalí. We checken in bij 4 sterren Hotel. De comfortabele en elegante kamers zijn van alle gemakken voorzien en gaan daarna de stad ontdekken. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan Peratallada. Dit sfeervolle en authentieke stadje behoort tot de mooiste van Spanje. ’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner bij een restaurant in dit stadje.

Dag 2: Op dag 2 starten we met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bodega Oliveda. Inmiddels runt de derde generatie van de familie Oliveda deze prachtig gelegen oudste Bodega in de wijnstreek Empordà. In de middag bezoeken we Cadaqués, voor een boottocht naar Cap de Creus. Cap de Creus is een prachtig natuurgebied bestaande uit rotsformaties van de uitlopers van de Pyreneeën in de Middellandse zee.

Na de boottocht gaan we richting het naastgelegen Port Lligat. Hier is Casa Museu Dalí gelegen, waar we een rondleiding krijgen door het huis en atelier van Salvador Dalí. ’s Avonds dineren we in Cadaqués.

Dag 3: De derde dag starten we met een cava ontbijt in de wijngaarden van Bodega Castillo Peralada met uitzicht op de Middellandse zee. De wijnboer zal uitleg geven over de heerlijke wijnen. Na het bezoek aan de Bodega is het tijd voor een uitstapje naar de stad Girona.

Girona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie waar we o.a een rondleiding krijgen. Vanaf Girona rijden we richting het strand voor een high wine op het strand. Aansluitend zullen we gaan dineren op een locatie vlakbij het strand.

Dag 4: Op de laatste dag na het ontbijt zijn er een tweetal opties:
-Je verlengt het ont-spanje gevoel door een x aantal dagen je reis te vervolgen naar bijvoorbeeld Barcelona of Valencia.
-We brengen je naar het vliegveld of treinstation om je herinnering af te sluiten.

Dit is een "basis" programma die op basis van je wensen kan worden aangepast, denk bijvoorbeeld aan een bier/spijs programma ,een kookworkshop, vrijgezellenfeestje in Girona etc. "Neem contact op en we bespreken wat allemaal mogelijk is". 

Zit jij hier de volgende keer?

Bij de prijs inbegrepen:

- Rondreis met auto of busje met de reisleider annex chauffeur voor 4 dagen 
- Drie overnachtingen in 4 sterren hotel met unieke ligging o.b.v. een tweepersoonskamer
- Drie keer een overheerlijk ontbijtbuffet
- Drie keer exclusief diner inclusief wijnen
- Rondleiding en proeverij Bodega Oliveda
- Rondleiding Girona met o.a een rondleiding
- Boottocht naar het prachtige Cap de Creus
- Rondleiding en proeverij Bodega Castillo Peralada
- Bezoek aan Casa Museu Dalí
- Exclusieve wandeling door het authentieke Peratallada en Fiqueres 
- High wine op een prachtige locatie aan zee bij de oudse griekse nederzetting van Spanje
- Alle "losse"consumpties tijdens het programma
- Vrolijke en enthousiaste reisleider

Slechts 645,= per persoon:
Voor een 1 persoonskamer zal een éénpersoonstoeslag in rekening worden gebacht.
Wijzigingen in het programma en prijs voorbehouden.
Een aanpassing van het programma op basis van je wensen is mogelijk.

Niet bij de prijs inbegrepen:
- vlieg- of treinreis*
- reisverzekering

*De vlieg of treinreis kan via geholpen zelfbediening of via een travel agent worden geregeld.

Beide reizen kunnen voor 2020 geboekt worden in de periode:

-1 augustus 2020 t/m 31 december 2020

en voor 2021:

-1 maart 2021 t/m 31 december 2021

Wil je buiten deze periode boeken, neem even contact op

Lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Geef je gewenste data door zodat we een volgende reis gaan regelen. De Valencia-Ibiza reis gaat naar door bij minimaal 2 personen en de Girona-Barcelona reis bij 5 personen. Voor een wijnreis is het maximum aantal personen 8.
P.s we nemen de plaatselijke corona maatregelen in acht.

CONTACT:
Wil je meer weten over deze gastronomiereis? Neem dan gerust contact met ons op:
E-mail: info@wijnbelevingspanje.nl 
Tel: 06-19269294

Een onvergetelijk ervaring..een mooie herinnering

Lunchen en dineren in lokale restaurants, mooie steden en knusse gehuchten bezoeken, een high wine op het strand. Tijdens de Experiencia Pura wijnreizen wordt je ondergedompeld in de sfeer en beleving van de regio die we bezoeken.

Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn en in de stijl van Experiencia Pura laagdrempelig, kleinschalig en persoonlijk. De wijnproeverijen bij onze wijnboeren staan in het teken van lokale tradities en -gebruiken.

Een ervaring om nooit meer te vergeten; de eerstvolgende keer dat je thuis je favoriete wijn proeft komen al die prachtige belevenissen spontaan terug!

Experiencia organiseert wijnreizen voor geïnteresseerde liefhebbers en als incentives voor bedrijven

Wil jij ook met ons mee op ontdekkingsreis, neem dan contact op via info@wijnbelevingspanje.nl


Experiencia Pura is blij met haar ambassadeurs en mede-wijn-reizigers:

"Zelden zo’n fijne , goed georganiseerde trip gehad met een fijn gezelschap
, bedankt!!!" 

                                                                                                             Patrick van Schijndel

"Al weer vier weken geleden zijn Hein en ik olv Gert Doorn op wijnreis naar Spanje geweest. We hebben oa 2 bodega's bezocht, geluncht in de wijngaarden, high wine aan zee gehad, op zee gevaren, genoten van de Spaanse keuken en meer...... te veel om op te noemen. 'T was fantastisch wat een mooie beleving. 
                                                                                                            Hester Woutersen

"Dank voor de mooie dagen en gezelligheid. We kunnen weer een mooie herinnering bijschrijven"

                                                                                                             Engelien Rakhorst

"Kei-gaaf"
                                                                                                             Silvia 

 "Gert is een bevlogen Spanje-wijnkenner met heerlijke wijnen in zijn assortiment!"
                                                                                                             
                                                                                                              Esther Meijer 

"Gert is een wijnliefhebber die bij iedere (spaanse) wijn een mooi verhaal weet. En dan wordt de wijn opeens nóg lekkerder. De vrijmibo aanschuifproeverij is een aanrader voor iedereen die eens op een ongedwongen manier wat wijntjes wil proeven. Het leuke eraan is dat je met onverwachte gasten aan tafel zit. Dus behalve een lekker glas en een heerlijk hapje is het een mooie gelegenheid om mensen te ontmoeten. En wijn verbindt, zegt Gert altijd, dus reken maar dat het gezellig is".
                                                                                                              Tirtsa van Doorn