Gastronomiereis naar Valencia-Ibiza  of Girona-Barcelona

Stel je voor, een volledig verzorgde vierdaagse reis naar de regio Valencia of Barcelona met je vriendinnen, vrienden of met je collega’s. Vier dagen genieten van de beste wijnen, heerlijke gerechten uit de Spaanse keuken en unieke plekjes. Mijn gastronomiereizen zijn perfecte gelegenheden om vriendschappen te vieren of te smeden. Ik neem je mee langs wijngaarden, unieke plekjes helemaal tot aan het strand van de Costa Blanca (Valencia) of Costa Brava (Barcelona). Wat jij mag doen? Kijken, ruiken, proeven, genieten en een mooie nieuwe herinnering maken, kort samengevat: "Ont-Spanje".


Een Bodega en Paella eten

We bezoeken tijdens de Valenciareis onder andere de stad Valencia, wat haar ontstaan dankt aan de zijdenhandel en Villajoyosa, één van de mooiste gekleurde vissersdorpje van Spanje. We krijgen een rondleiding met fiets en gids door de stad Valencia. Natuurlijk gaan we ook Spaanse Bodega's bezoeken, onder andere die van de familie Mendoza in de wijnstreek Alicante. Na het bezoek aan deze Bodega nemen we de alicante route richting het prachtige Jalon (Xalo in het Moors) waar we slapen in een prachtige luxe Spaanse B&B.

Ontbijt en High-wine

Tijdens onze gastronomiereizen gebruiken we de avonden om uitgebreid te genieten van het goede dat de provincie Valencia en/of Barcelona ons biedt. We dineren in fijne restaurants en leren de wijnen van het land en spijzen van de Spaanse keuken kennen. Maar ook van het ontbijt maken we een feestje! Ofwel we verkennen de streek ook op het bord en in het glas. Na een bezoek aan Valencia of Girona, gaan we naar het strand voor een high-wine. Hier kunnen we nog volop genieten van de Spaanse namiddagzon en aangename temperaturen. Een Spaanse beleving pur sang.


Meer weten over onze gastronomiereizen?
Geniet jij graag van goede dingen? En lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Dan zijn mijn gastronomiereizen echt iets voor jou. Wil je er meer over weten, vraag dan informatie aan via info@wijnbelevingspanje.nl of messenger. Maar bellen, appen of via een postduif mag ook! Ik vertel je graag alles wat je wil weten: 06 19 26 92 94. Tot gauw, met vriendelijk groet Gert. "Mooie herinneringen voor later, maak je nu" 
                        

Reis Valencia-Ibiza en

Reis Girona-Barcelona

Programma Valencia-Ibiza

4-DAAGSE WIJN- EN GASTRONOMIEREIS

Deze reis zal in het teken staan van de Spaanse cultuur, met unieke plekjes, fantastische wijnen en overheerlijke gerechten uit de Valenciaanse keuken in de ont-spanje stand.

Dag 1: Na het ophalen met onze bus van het vliegveld in Alicante start deze reis in het schilderachtige en kleurrijke Villajoyosa waar we na de lunch kennismaken met het oudste chocoladehuis van Spanje om vervolgens bij de Bodega Enrique Mendoza op zoek te gaan naar de perfecte wijn-chocolade combinaties. We checken in bij een luxe Spaanse B&B in de Jalon vallei met een gastvrij onthaal door de gastvrouw en gastheer. De comfortabele en elegante kamers zijn van alle gemakken voorzien. ’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner bij een restaurant in dit dorpje.

Dag 2: We starten met een heerlijk ontbijt in de B&B. Vervolgens rijden we naar Valencia waar wij deze stad gaan ontdekken per fiets met een gids. We krijgen een complete rondleiding  door de stad en sluiten deze dag af met een high wine op het strand. We rijden terug naar de B&B en sluiten de dag af met wederom een diner bij een restaurant in deze Vallei.

Dag 3: Na een heerlijke nachtrust starten we met een goed ontbijt in de B&B tussen de vijgenbomen en wijnranken en blijven deze dag in de Jalon vallei waar we o.a een jonge wijnboer bezoeken met een complete rondleiding in de wijngaard, wijnmakerij en proeverij waarbij door de reisleider een cursus wijnproeven gegeven zal worden. Vervolgens rijden we naar de costa blanca van Moreira tot Calpe en nemen een duik in de Middellandse zee. Aan het eind van de dag een diner in de bergen met een magnifiek uitzicht op de kustplaatsen Calpe met de berg Ifach en Benissa onder het genot van de huisgitarist Enrique.

Dag 4: Op de laatste dag na het ontbijt zijn er een aantal opties:
a)Je verlengt het ont-spanje gevoel door een x aantal dagen je reis te vervolgen op Ibiza; vanaf Valencia 40 minuten vliegen of 2 uur met de boot.
b)We brengen je met de bus naar het vliegveld of treinstation om deze herinnering af te sluiten.
c)eigen invulling van je reis waar we divers tips kunnen geven.  

Dit is een "basis" programma die op basis van je wensen kan worden aangepast, denk bijvoorbeeld aan een bier/spijs programma ,een kookworkshop, vrijgezellenfeest etc. "Neem contact op en we bespreken wat allemaal mogelijk is". 

Zie je je al fietsen door de stad Valencia?

Bij de prijs inbegrepen:

- Rondreis bus met de reisleider annex chauffeur voor 4 dagen
- Drie overnachtingen in een typische Spaanse B&B o.b.v een tweepersoonskamer
- Drie keer een overheerlijk ontbijt
- Drie keer dineren inclusief wijnen; "we verkennen de streek ook het bord en in het glas" 
- Rondleiding van wijngaard tot de wijnmakerij én natuurlijk ook proeven bij Bodega Mendoza
- Rondleiding Valencia met fiets inclusief gids
- Rondleiding oudste Spaanse chocolade huis
- Rondleiding van wijngaard tot de wijnmakerij én natuurlijk de proeverij bij Bodega Riko
- High wine op een prachtige locatie aan zee
- cursus wijnproeven
- Alle "losse"consumpties tijdens het programma
- Vrolijke en enthousiaste reisleider

Slechts 645,= per persoon:
Voor een 1 persoonskamer zal een éénpersoonstoeslag in rekening worden gebracht.
Wijzigingen in het programma en prijs voorbehouden.
Een aanpassing van het programma op basis van je wensen is mogelijk.

Niet bij de prijs inbegrepen:

- vlieg- of treinreis*
- reisverzekering

*De vlieg of treinreis kan via geholpen zelfbediening of via een travel agent worden geregeld.
*tevens kan bij deze travel agent de reis worden verlengd met de Ibiza of andere optie
*Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

Beide reizen kunnen voor 2021 geboekt worden in de periode:

-1 Juni 2021 t/m 31 November 2021 

en voor 2022:

-1 Maart 2022 t/m 31 Oktober 2022

Wil je buiten deze periode boeken, neem even contact op
P.s We nemen de plaatselijke corona maatregelen in acht.

Lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Geef je gewenste data door zodat we deze reis gaan regelen. De Valencia-Ibiza reis gaat door bij minimaal 3 en max. 8 personen.

CONTACT:
Wil je meer weten over deze reis? Neem dan gerust contact met ons op:
E-mail: info@wijnbelevingspanje.nl 
Tel: 06-19269294
"Mooie herinneringen voor later, maak je nu" Groet Gert

Programma Girona-Barcelona:

4-DAAGSE WIJN- EN GASTRONOMIEREIS

Deze reis zal in het teken staan van de Spaanse cultuur, met unieke plekjes, fantastische wijnen en overheerlijke gerechten uit de Catalaanse keuken in de ont-spanje stand.

Dag 1: Na het ophalen van het vliegveld of treinstation in Girona start deze reis in de Catalaanse stad Figueres. Dit is de geboorteplaats van de surrealistische schilder Salvador Dalí. We checken in bij een 4 sterren hotel. De comfortabele en elegante kamers zijn van alle gemakken voorzien en gaan daarna de stad ontdekken. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan Peratallada. Dit sfeervolle en authentieke dorpje behoort tot de mooiste en één van de oudste van Spanje. ’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner bij een restaurant in dit dorpje, waar wij de streek tevens verkennen via het bord.

Dag 2: we starten met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bodega Oliveda. Inmiddels runt de derde generatie van de familie Oliveda deze prachtig gelegen oudste Bodega in de wijnstreek Empordà. In de middag bezoeken we Cadaqués, voor een boottocht naar Cap de Creus. Cap de Creus is een prachtig natuurgebied bestaande uit rotsformaties van de uitlopers van de Pyreneeën in de Middellandse zee.

Na de boottocht gaan we richting het naastgelegen Port Lligat. Hier is Casa Museu Dalí gelegen, waar we een rondleiding krijgen door het huis en atelier van Salvador Dalí. ’s Avonds dineren we in Cadaqués in het favoriete restaurant van Dali.

Dag 3: Na een heerlijke nachtrust starten we met een wijn ontbijt in de wijngaarden van Bodega Castillo Peralada met uitzicht op de Middellandse zee. De wijnboer zal uitleg geven over de wijngaarden en zijn heerlijke wijnen. Na het bezoek aan deze Bodega is het tijd voor een uitstapje naar de stad Girona.

Girona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie waar we o.a een rondleiding krijgen. Vanaf Girona rijden we richting het strand voor een high wine en wijnproefcurses op het strand. Aansluitend zullen we gaan dineren op een locatie vlakbij het strand.

Dag 4: Op de laatste dag na het ontbijt zijn er een tweetal opties:
a)Je verlengt het ont-spanje gevoel door een x aantal dagen je reis te vervolgen naar bijvoorbeeld  Barcelona of Valencia.
b)We brengen je naar het vliegveld of treinstation om je herinnering af te sluiten.
c)Eigen invulling van je reis waar we diverse tips kunnen geven

Dit is een "basis" programma die op basis van je wensen kan worden aangepast, denk bijvoorbeeld aan een bier/spijs programma ,een kookworkshop, vrijgezellenfeest in Girona etc. "Neem contact op en we bespreken wat allemaal mogelijk is". 

Zit jij hier de volgende keer?

Bij de prijs inbegrepen:

- Rondreis bus met de reisleider annex chauffeur voor 4 dagen 
- Drie overnachtingen in 4 sterren hotel o.b.v. een tweepersoonskamer
- Drie keer een overheerlijk ontbijt
- Drie keer exclusief diner incl. wijnen; "we verkennen de streek ook op het bord en in het glas"
- Rondleiding door oa. het cava huis en proeverij Bodega Oliveda
- Rondleiding Girona 
- Boottocht met aleen de groep naar het prachtige Cap de Creus
- Rondleiding van wijngaard tot de wijnmakerij en natuurlijk de proeverij bij Castillo Peralada
- Bezoek aan Casa Museu Dalí
- Exclusieve wandeling door het authentieke Peratallada en Fiqueres
- Cursus wijnproeven 
- High wine op een prachtige locatie aan zee bij de oudse griekse nederzetting van Spanje
- Alle "losse"consumpties tijdens het programma
- Vrolijke en enthousiaste reisleider

Slechts 675,= per persoon:
Voor een 1 persoonskamer zal een éénpersoonstoeslag in rekening worden gebacht.
Wijzigingen in het programma en prijs voorbehouden.
Een aanpassing van het programma op basis van je wensen is mogelijk.

Niet bij de prijs inbegrepen:
- vlieg- of treinreis*
- reisverzekering

*De vlieg-of treinreis kan via geholpen zelfbediening of via een travel agent worden geregeld.
*Tevens kan bij deze travel agent de reis worden verlengd met de Valencia of andere optie.
*Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

Beide reizen kunnen voor 2021 geboekt worden in de periode:

-1 juni 2021 t/m 31 November 2021

en voor 2022:

-1 maart 2022 t/m 31 Oktober 2022

Wil je buiten deze periode boeken, neem even contact op
P.s We nemen de plaatselijke corona maatregelen in acht

Lijkt het je leuk om er met leuke mensen een paar dagen op uit te gaan? Geef je gewenste data door zodat we deze reis gaan regelen. De Girona-Barcelona gaat door bij minimal 5 en maximaal 8 personen. 
P.s we nemen de plaatselijke corona maatregelen in acht.

CONTACT:
Wil je meer weten over deze gastronomiereis? Neem dan gerust contact met ons op:
E-mail: info@wijnbelevingspanje.nl 
Tel: 06-19269294
"Mooie herinneringen voor later, maak je nu"Groet Gert 

Een onvergetelijk ervaring..een mooie herinnering

Lunchen en dineren in lokale restaurants, mooie steden en knusse gehuchten bezoeken, een high wine op het strand. Tijdens de Experiencia Pura wijnreizen wordt je ondergedompeld in de sfeer en beleving van de regio die we bezoeken.

Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn en in de stijl van Experiencia Pura laagdrempelig, kleinschalig en persoonlijk. De wijnproeverijen bij onze wijnboeren staan in het teken van lokale tradities en -gebruiken.

Een ervaring om nooit meer te vergeten; de eerstvolgende keer dat je thuis je favoriete wijn proeft komen al die prachtige belevenissen spontaan terug!

Experiencia organiseert wijnreizen voor geïnteresseerde liefhebbers en als incentives voor bedrijven

Wil jij ook met ons mee op ontdekkingsreis, neem dan contact op via info@wijnbelevingspanje.nl


Experiencia Pura is blij met haar ambassadeurs en mede-wijn-reizigers:

"Zelden zo’n fijne , goed georganiseerde trip gehad met een fijn gezelschap
, bedankt!!!" 

                                                                                                             Patrick van Schijndel

"Al weer vier weken geleden zijn Hein en ik olv Gert Doorn op wijnreis naar Spanje geweest. We hebben oa 2 bodega's bezocht, geluncht in de wijngaarden, high wine aan zee gehad, op zee gevaren, genoten van de Spaanse keuken en meer...... te veel om op te noemen. 'T was fantastisch wat een mooie beleving. 
                                                                                                            Hester Woutersen

"Dank voor de mooie dagen en gezelligheid. We kunnen weer een mooie herinnering bijschrijven"

                                                                                                             Engelien Rakhorst

"Kei-gaaf"
                                                                                                             Silvia 

 "Gert is een bevlogen Spanje-wijnkenner met heerlijke wijnen in zijn assortiment!"
                                                                                                             
                                                                                                              Esther Meijer 

"Gert is een wijnliefhebber die bij iedere (spaanse) wijn een mooi verhaal weet. En dan wordt de wijn opeens nóg lekkerder. De vrijmibo aanschuifproeverij is een aanrader voor iedereen die eens op een ongedwongen manier wat wijntjes wil proeven. Het leuke eraan is dat je met onverwachte gasten aan tafel zit. Dus behalve een lekker glas en een heerlijk hapje is het een mooie gelegenheid om mensen te ontmoeten. En wijn verbindt, zegt Gert altijd, dus reken maar dat het gezellig is".
                                                                                                              Tirtsa van Doorn