Filteren op

Spaanse cava champagnes

Als aperitief
Wil je meer Spanje in huis halen? Kies dan eens voor een echte Cava! Dit is een Spaanse mousserende wijn, die vooral in Catalonië wordt geproduceerd, in de Penedès. Je kan de Cava op elk moment drinken, maar helemaal op zijn plaats is hij als aperitief. Dus als je vrienden, of jij en je partner, voor het eten lekker bijkletsen, doe je het goed als je een verrukkelijke Cava serveert.

Bubbels
Om Cava te maken wordt een methode van tweede gisting gebruikt gevolgd door een rijpingsproces van minimaal negen maanden op de fles. Door deze método tradicional krijgt het product koolzuur en wordt het dus een mousserende wijn. Dus als je vriendinnen de volgende keer vragen om 'bubbels' zet jij je Cava in!

Het mediterrane gevoel van Cava

De Cava wordt ook wel de Spaanse Champagne genoemd, maar dat is feitelijk onjuist. Echte Cava is te herkennen aan de vierpuntige ster onderop de kurk en is er in een witte en rosé variant. Een cava is soepeler, kruidiger, voordeliger en heeft iets minder zuur dan champagne. Cava heeft tonen van tropisch fruit in zich en een hele fijne elegante mousse. Met een goede Cava haal je het mediterrane gevoel in huis!

Cava

There are no products.